Actueel

donderdag 04 juni 2015

Nieuwe informatiekaart kluizen

Nieuwe informatiekaart kluizen

Wijzigingen nomeringen / indicatie waardebergingen kluizen

Naar aanleiding van een aantal grote wijzigingen op het gebied van indicatie waardeberging heeft de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) een nieuwe informatiekaart kluizen ontwikkeld. We vinden het belangrijk om u te informeren over dit nieuwe initiatief. De kluizenkaart biedt handvatten voor ons als verkoper en voor verzekeraars. Ook voor u is dit een handig hulpmiddel bij het aanschaf van de juiste kluis.

De kaart bevat meerdere belangrijke wijzigingen. Zo hebben Europese normeringen een hogere waardeberging gekregen, waarbij er vanaf nu ook onderscheid wordt gemaakt tussen de opslag van ‘contant geld’ en ‘kostbaarheden’.


SAFE-normering vervalt per 2016


Bovendien is het belangrijk om te weten dat per 1 januari 2016 de SAFE-normering komt te vervallen. Inbraakwerende kasten gekocht vóór 2016 behouden de aangegeven waardeberging en worden derhalve niet afgewaardeerd.

Voor meer informatie over de kluizenkaart of het VGW kunt u ook kijken op www.indicatiewaardeberging.nl. Wilt u ook graag een kluizenkaart ontvangen? Vraag ernaar bij onze afdeling verkoop.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.